Mooi woord vind ik dat. Insomnia. Voor een minder geslaagd fenomeen, dat dan weer wel. Af en toe heb ik er last van, zoals nu. Ik ben bekaf, mijn wimpers hangen bijna op mijn tenen en mijn evenwicht speelt verstoppertje. Maar slapen .. ha! Nee dus. Daar helpt geen dropje of warme chocolademelk meer tegen.

Tis niet dat ik nu zo aan het piekeren ben hoor. Maar onrustig wel. In mijn lijf vooral, alles trilt en doet en het liefst zou ik een rondje om het huis gaan rennen. Hahaha, nee dat kan ik niet inderdaad. Maar dan kan je het nog wel willen nietwaar. In plaats daarvan wiebel ik maar druk met mijn tenen en sla mijn benen zestig keer op verschillende manieren over elkaar. Ook vermoeiend dus wie weet. Hoewel ik vrees dat de extra paracetamol met codeine het moet gaan doen ..

Enfin, dat geeft me een half uurtje om maar wat uit mijn nek te loggen. En wat leuks te vertellen. Ik ben namelijk al zes kilo afgevallen in vier weken! En heb niet eens op mijn voedselinname gelet. Eigenlijk ging ik uberhaupt niet voor het afvallen in eerste instantie. Maar vanwege het artsenverhaal en den goede gezondheid ben ik gestopt met vetten. Vooral de slechte dan he. Dat begon al heel goed en zet tot nog toe dus gelukkig door. Ikke blij!

Nu nog van mijn trauma afkomen. Omdat ik alle serieuze dieetpogingen aankwam, sta ik elke week peentjes zwetend op de weegschaal namelijk. Overtuigd dat het al terug aan aan het komen is. Met als voordeel dat ik er extra blij weer van de weegschaal af stap, vooralsnog een trauma met leuke kanten dus.

Moet ook zeggen dat je vet snel ontwent. De gebakken aardappels van de week vond ik ineens wel enorm vet smaken en de mayo eigenlijk niet lekker meer. Gek, zo ging dat ook toen ik stopte met suiker in mijn koffie. Totaal verslaafd aan de twee scheppen per mok moest ik een week wennen aan de afschuwelijk vieze koffie. De tweede week ging het toch bevallen en na drie weken vond ik suiker in de koffie niet eens lekker meer. Gooi ik er nu per ongeluk suiker in, laat ik de kop staan. Niet te zuipen!! Kent u dat?

*Ging dat met roken ook maar zo …*

Zo, goede nieuws gemeld, inmiddels half zeven en de codeine maakt vaag zat. Tijd om een poging tot slaap te gaan wagen ..

En voor u .. goedemorgen!!