Nou ja, eigenlijk is het niet nieuw en wijzen meer onderzoeken deze richting uit. In het kort komt het er op neer dat bij ME-patienten veel bewegen zonder naar je lichaam te luisteren, zorgt voor verzwakking van het afweersysteem. Ook Nijmegen heeft dit resultaat gevonden maar men blijft nog steeds vrolijk Cognitief Gedrags Therapie propageren. U weet wel, die therapie waar je gewoonweg maar activiteit moet opbouwen zonder naar je lichaam te luisteren. En dat principe is nu daadwerkelijk achterhaald .. Kan iemand Hoogervorst even inlichten?

[edit]omdat ik in 2007 beboet ben wegens auteursrechtschending voor een te uitgebreid citaat, heb ik deze posting voor de zekerheid rigoreus ingekort[/edit]

Artikel: CVS-patiënten moeten anders bewegen, Artsenkrant (Belgie),Datum: Nr. 1711 – 15.11.2005; Medicine and Science in Sports and Exercise, october 2005, Vol. 37;10