Nou ja, het ging eigenlijk nergens over hoor. Maar het vond plaats in de Supermarkt snapt u. Super de Boer om precies te zijn. En ik heb er nu nog de pest over in! Zal ik maar van wal steken?

Nou ik stond dus in de supermarkt (duh) te kijken voor kattenbakstenen. En alle kleine zakken waren uitverkocht. Dus ik kon kiezen, duivels boze katten of een zak van 16 liter meeslepen. Ik probeerde of ik de zak meekreeg en met een beetje zweten en zuchten ging het net. Dus schuivel ik de zak naar de kassa. Toevallig (niets toevallig natuurlijk) weet ik dat zo’n grote zak niet over de scan heen hoeft maar dat kassameisjes lijstjes hebben waar de zak op staat. Met een code. Beter voor je rug enzo. Nou u kan het verhaal zo afmaken zeker .. Ik vertel dat vrolijk ende beleefd aan het meisje en het meisje zegt zonder ook maar te kijken ‘u moet de zak op de balie zetten’. Nou staat er niet op mijn voorhoofd dat ik geen zestien liter op die balie gehezen krijg dus leg ik nog steeds vrolijk ende vriendelijk uit dat ik dat niet kan maar dat geeft niet, de code staat op het lijstje. Ze momelt iets als ‘dat maakt niet uit, u moet hem optillen’.

Net als ik toch maar wat minder sympathiek wil worden grijpt de mijnheer achter mij in. Flauw, drie keer zo oud (en ik zesdubbel jaloers) gooit hij met gemak de zak op de balie. Het meisje kijkt nog steeds niet op, scant de zak en wil hem op mijn boodschappen duwen. Gelukkig steekt mijnheer daar een stokje voor met de redenering dat ik hem ook niet van de balie af zal kunnen tillen. Zwijgend schuift meisje de zak terug en gaat verder met andere dingen scannen. Ondanks de hele lieve mijnheer moet ik toch mijn ei kwijt dus leg ik uit dat het nu wel mooi opgelost is, maar dat die zware zooi niet voor niets op lijstjes staat en dat dat ook voor haar eigen gezondheid maar goed is ook. Ze negeert me alsof ik niet besta! En ook de tweede en derde uitleg negeert ze me volkomen, voor haar ben ik lucht.

Daar hou ik niet van!!! Dus buig ik me zover mogelijk over de balie voor haar gezicht en zeg dat ik goed begrijp dat ze me een stom wijf vind maar dat mij negeren wel erg onbeschoft is. “Ik negeer u niet” zegt ze met een snelle blik omhoog. Ik wijd maar wat uit over dat het echt wel negeren is en dan zegt ze ineens “ik heb het nog nooit op een lijstje zien staan”. Ik brul dat ze dan misschiens eens op het lijstje moet kijken!!! Of het iemand moet gaan vragen!!! En iets over dat ze niet goed bij d’r hoofd is. Ze vraagt alleen nog of ik lego zegels spaar en ik vraag aan de lieve mijnheer of hij ze spaart. Dat doet hij en even lijkt het erop dat meisje het ook gaat verdommen de lego zegel van mijn boodschappen aan hem te geven. Stoom komt nu wel uit mijn oren en ze geeft hem uiteindelijk toch maar, mij weer onder de negeer knop zettend.

En nou vraag ik me af he..wat bezielt dat soort mensen toch?! Want dit gebeurd me wel vaker. Nou ja niet het negeren (bloed onder mijn nagels vandaan!) maar wel dat mensen me geheel correct in de dertig schatten en dan maar geheel incorrect concluderen dat ik superwoman ben die alles kan. Alsof ik de lamme uithang om ze te treiteren ofzo. Bah bah. Het is niet mijn gewoonte, maar deze keer ga ik eens een klacht indienen.

U nog leuke supermarkt-ervaringen die u hier wilt delen?