De weed is goed vertegenwoordigd in het nieuws deze week. Gisteren viel Hoogervorst over de mediweed: Minister Hoogervorst (Volksgezondheid) wil stoppen met het project ‘mediwiet’. Dat is het onder staatstoezicht telen van cannabis voor medische doeleinden. De minister schrijft dat het kabinet het project nog tot 1 januari 2007 zal voortzetten. De farmaceutische industrie moet er vervolgens zelf voor zorgen dat de mediwiet formeel als geneesmiddel wordt geregistreerd. De farmaceuten krijgen daarvoor tot 1 september volgend jaar de tijd. Dan zal Hoogervorst een besluit nemen of hij na 1 januari 2007 nog door moet gaan met het huidige cannabisbeleid.

Hoe dit in de praktijk moet werken, u mag het mij wijsmaken. Wordt van de farmaceutische industrie nu verwacht dat zij een middel wat illegaal is om te ‘maken’, wel geregistreerd krijgen?

Daarop volgde vandaag dit bericht: DEN HAAG – De Tweede Kamer wil dat mensen geen (soft)drugs meer gebruiken in de openbare ruimte. Een voorstel voor een verbod hierop van de ChristenUnie en de VVD kreeg dinsdag steun in de Kamer. De partijen willen met het blowverbod op straat en in openbare gelegenheden de verloedering van de openbare ruimte aanpakken. Kamerlid Rouvoet (ChristenUnie) hoopt hiermee tegelijk het drugsgebruik tegen te gaan. VVD’er Weekers vindt het wel prima dat mensen thuis of in een coffeeshop softdrugs gebruiken maar niet daarbuiten. Bron

Nog een probleem voor de farmaceutische industrie, nu staat het middel ook nog bekend als ‘verloederend’. Welke verloedering het hier betreft is mij overigens een raadsel. Struikelen de parlementariers over in slaap gevallen weedjunks met het schuim tussen de lippen? Zijn er hangplaatsen voor weedgebruikers? Wordt het straatbeeld bepaald door lege weedzakjes (niet te verwarren met zakjes coke) en besmette waterpijpen? Enne .. ik heb nog nooit een weedprostituee achter het centraal station zien staan!

Oftewel: het is gewoon weer truttigheid ten top in Nederland. Mijn oplossing: legaliseer de weedteelt. Chronisch zieken hoeven dan niet meer te kiezen tussen overprijsde slechte weed of een gang naar de coffeeshop. De prijs gaat omlaag. De gevaarlijke weedzoldertjes worden vanzelf weggeconcurreerd. De politie kan het totaal nutteloos dichtgooien van coffeeshops staken en haar tijd en middelen beter gebruiken. de politiek kan zich op echt serieuze zaken richten. En Gerrit Zalm kan dolgelukkig bakken meevallers binnen gaan halen ..

*Draait er nog maar een …*