Hoewel ik zelf een vrouw ben, begrijp ik soms maar heel weinig van vrouwen. Zo was een vriendin van me onlangs stikbeledigd omdat een man het in zijn hoofd had gehaald deuren voor haar open te houden. Dat kon zij toch zeker zelf wel! Dat ik gek ben op mannen die dat soort ouderwetse dingen doen, maakte me in haar ogen hopeloos ouderwets en afhankelijk. Uitleggen dat die man dat heus niet doet omdat hij denkt dat ze te zwak is een deur open te rukken en ik dat niet charmant vind omdat ik zelf niet door de deur kan komen (hoewel dat wel eens gebeurd), was niet aan haar besteed. De man was een enorme boerenlul en ik in euh .. grote verwarring. Kan je je voorstellen hoe erg dat is als haar een drankje aangeboden wordt. Zij verdiend toch zeker zelf geld en hij kan haar heus niet ‘kopen’ ofzo! Ga ik ook nog zitten glimlachen, bah bah ..

Ook typisch vrouwelijk vind ik de verwachting dat mannen hoogbegaafd helderziend en tevens superman zijn. Menig keer heb ik aan de telefoon gehangen om aan te horen dat een man de deur uit was gezet en dat de vriendin in questie totaal over de zeik was omdat hij niet uit zichzelf meteen weer voor de deur was verschenen. *Euh??!* Andersom kan natuurlijk ook, de man die wel na vijf minuten aanbelde was net zo goed een eikel, ze had hem tenslotte de deur uit gezet. *Woeaah!* En zo gaat dat vaak, let maar eens op. Sex is stikbelangrijk in een relatie maar de man mag niet teveel laten blijken dat hij op haar geilt want zij is toch geen goedkope hoer zeker. En waarom snapt zo’n vent nu niet dat die scheldcannonade van gisteren een totale liefdesverklaring was!? Mannen die van winkelen houden zijn mietjes, maar o wee als de partner niet bereid is mee zestig kledingwinkels af te speuren voor dat ene jurkje of ‘zomaar’ boormachines gaat staan kijken omdat die nagelset niet interessant is. Zij wil soms ademruimte maar dat betekent natuurlijk niet dat hij in de kroeg mag gaan zitten met vrienden.

Menig keer ben ik veracht omdat ik net zo verward reageerde als de mannen in questie deden.

Anyhoe, begrijpt u ‘de vrouw’?