Kijk eens aan, een stukje over u. En interactief bovendien. Er is mij namelijk de laatste tijd iets opgevallen wat ik niet geheel begrijp. En alleen u kunt dit mysterie voor mij ontrafelen.

Zoals vrijwel iedereen wel weet schrijf ik vooral s’nachts, en daarmee neig ik af en toe verschillende stukjes in een keer het net op te gooien. U heeft een andere neiging, namelijk het voornamelijk reageren op het laatst geschreven stuk bovenaan de pagina. Een tweede posting kan op beduidend minder reacties rekenen en de postings daarna mogen blij zijn als ze een of twee reacties tegemoet kunnen zien.

Dat geeft op zich niets, u moet natuurlijk doen wat u niet laten kan. Ik mag blij zijn dat er uberhaupt gereageerd wordt zelfs. Sterker, ik ben zeer verheugd dat u hier komt lezen al! Nee nee, ik wil u nu niet heel ondankbaar een bak kritiek kado geven.

Maar toch vraag ik mij stiekem af, waarom is de laatste altijd het populairst?