Er valt toch gewoon in woorden niet meer te omschrijven tot hoeveel bagger de haagse politieke binnen drie jaar verworden is? En al helemaal niet met welke kutsmoesjes politici weggekomen. Honderdtwee mensen worden uitgeleverd aan een levensbedreigende situatie en de minister verklaart plots doodleuk dat er ‘geen inhoudelijke informatie is overgegeven’ maar het gaat om ‘slechts een vinkje’ en dus een ‘administratief slordigheidje’. In Nova leutert men vervolgens nog een tijdje door dat het ‘vinkje’ toch ‘niet zo ernstig is’ en is het plots de vraag in hoeverre je het de minister kan aanrekenen. Matt Herben noemt het zelfs zonder blikken of blozen ‘zout op slakken leggen’??!!

En zo gaat het met werkelijk alles wat je maar kan bedenken. Elke week is er wel weer een stomzinnige gebeurtenis of een belachelijke beleidslijn in de krant te vinden, ministriele verantwoordelijkheid lijkt sinds dit kabinet nooit bestaan te hebben, de achterlijke excuses vliegen om de oren en welk adviesorgaan dan ook wordt vooral stevig in de wind geslagen. Al gaat Hoogervorst in een publiek debat over beroerde zorg met een drol op zijn hoofd een beroerde imitatie van een kreupele bejaarde met doorligplekken weg zitten geven. Als hij vervolgens maar met een zuur lachje een cynisch excuusje aanbiedt, is alles weer koek en ei. Laat die oudjaarsconference maar zitten, politici zetten zichzelf ruim voldoende voor paal…

Vertel eens, kunt u nog een positief punt van dit kabinet opnoemen?