Het is misschien wat snel, ik ben tenslotte pas drie dagen gestopt met innemen. Maar het resultaat zou snel merkbaar zijn, juist nog sneller als je ermee stopt. Normaal merkbaar als je ze vergeet, dan gaat het meteen al mis. Dat samen genomen met de aanleiding tot stoppen, namelijk dat het al dusdanig goed ging dat ik denk de pillen niet meer nodig te hebben, maakt dat ik het wel durf te verklappen alvast. Bovendien ben ik er gewoon superblij mee! Voor het eerst in jaren en jaren is er iets verbeterd zonder invloed van medicijnen of hulpmiddelen. Deels waarschijnlijk zelfs door mijn eigen input. En dat maakte dat ik – hees en al – stond te zingen krakelen onder de douche vandaag.

Dus met een slag om de arm durf ik het best te vertellen. Mijn bloeddruk is geheel en al normaal geworden!! Ik zit zelfs onder de grens van ‘normaal verhoogd’, zo rond de 120/70 En om een idee te geven van het verschil: mijn onderdruk was aanvankelijk ietsje hoger dan nu mijn bovendruk is. Ook mijn hartslag was met gemiddeld 25 slagen per minuut verlaagd maar zit nu weer iets hoger rond de 80 per minuut in rust sinds ik gestopt ben met de beta-blokker (wordt je ook voor gewaarschuwd en het zat op 100). Voor een rokende chronische zieke niet slecht ..

Ik kan niet met zekerheid zeggen of het alleen komt door afvallen of dat zicht op minder stress aankomend jaar ook mee heeft gewerkt, maar beiden is gezond en het resultaat stikfijn. Het afvallen lijkt nu even gestopt op ruim 88% van 10 % van mijn lichaamsgewicht maar ik denk dat ik de 100% van 10% nog wel ga halen. Meer mag natuurlijk, ik hou er echter rekening mee dat ik geen ideaal gewicht zal bereiken, simpelweg omdat het weinige bewegen problematisch blijft.

Het mag de pret niet drukken maar de normale bloeddruk lijkt wel een klein nadeeltje te hebben, ik ben duidelijk terug vermoeider, slaap weer een stuk vaster en heb ook in mijn slaapjes overdag weer last van nightfrights. Daar kan afvallen overigens niet tegenop, chronisch moe is chronisch moe. Toen ik ME kreeg had ik een veel beter gewicht dan wat ik zelfs maar probeer te halen, dus het is ook echt heus niet te verwachten dat minder gewicht bakken met energie gaat teruggeven.

Toch, geeft allemaal niks. Het lijkt wellicht allemaal niet zo geweldig maar als je lichaam voornamelijk als stoorzender functioneert en er geen enkele verbetering te bewerkstelligen lijkt, al ga je op je hoofd staan, is dit echt zeer, zeer goed voor je humeur. En om een lang verhaal een klein stukje langer te maken, dat wilde ik even kwijt ..

U nog iets leuks bereikt of gewoonweg wat te vertellen zo op maandag?