Het duurde even maar inmiddels is Balkenende toch op stoom gekomen en verspreid hij zijn woord: weedteelt moet vooral niet gelegaliseerd worden. “Bovendien is hij er niet van overtuigd dat legalisering de overlast van softdrugs zal oplossen. Hij maakte de vergelijking met de legalisering van prostitutie. “Nu blijkt dat ook daar minder transparantie is en criminele handelingen en vrouwenhandel nog plaatsvinden.”” Vanavond was op het NOS-journaal te zien dat hij alle coffeeshops in Rotterdam graag dicht wil gooien (niet gelukt) en stond een of andere randdebiel te orakelen dat het door de softdrugs komt, dat jongeren te vroeg van school afgaan.

Voor mij totaal onbegrijpelijk en kort door de bocht allemaal. Deze soft-drug heeft minder ernstige consequenties en maakt minder kapot dan drank doet, maar bezopen achter het stuur na de vrijdagse personeelsborrel is weer geheel geaccepteerd onder CDAers. Jongeren gaan zelden van school omdat ze meer tijd aan blowen willen besteden maar doorgaans door een scala aan problemen, simpelweg omdat ze de pest aan school hebben of geld willen verdienen. Bovendien gaat juist de illegaliteit weer welig tieren op het moment dat blowers (en overigens ook een groep chronisch zieken) richting thuistelers en straatdealers worden gedreven. Het blijft bovendien belachelijk dat er verkocht mag worden maar de toevoer nog altijd als crimineel wordt gezien ..

Maar goed, trekken we Balkenendes lijn voor de lol toch even door, is het logisch dat Kamer, Kabinet en sportkantines worden drooggelegd en slijterijen in de buurt van scholen worden dichtgegooid.

Och nee, daaaar zijn juist de accijnsen verlaagd he?