Ocherme toch, Verdonk heeft een ‘lastig en zwaar’ debat moeten doorstaan. Maar ze zei sorry dus hupsakee onder het tapijt ermee. Het blijven maar ‘administratieve slordigheidjes’ nietwaar. We zagen het massaal al aankomen, geen verbazing daar.

Wel verbaasd was ik over uitspraken van coalitiegenoten in Nova. Zo stelde Zalm “Het is natuurlijk gewoon opgeklopt. Door de oppositie.” Hij is van mening dat het veel erger is dat linkse partijen 26.000 asielzoekers op een site hebben gezet. En als dat kan, och dan is “zo’n kruisje toch helemaal niks!”. Dat de consequenties van geheel andere aard kunnen zijn geeft blijkbaar niets en ook liegen mag best. Hoogervorst sloot zich hier maar meteen bij aan en vond dat hele kleine dingen wel heel erg worden uitvergroot. Het woord ‘klein’ en de verkleinende toevoeging ‘je’ vloog overigens sowieso om de oren. Het gaat om hokjes, kruisjes, slordigheidjes en kleine vergissingen. Wie maakt zich nog druk om kleine martelingen, moordjes en minieme misleiding van de Kamer?

Waar ik me nog meer over verbaasde was dat Verdonk ondertussen wel verkozen is tot ‘beste politicus van het jaar’. Hoe is dat toch mogelijk, half Nederland blind?! Ja ja ik weet, slechtere economische tijden maken ministers van uitzettingsbeleid waanzinnig populair.

*Zucht*