Welja, het is wat te vroeg al voor de Kerst. Maar de Kerstman valt ook regelmatig binnen voor Sint is afgemeerd, dus die paar dagen wordt me vast wel vergeven. En ik zal het maar meteen opbiechten, dit jaar zal ik geen jaaroverzicht in elkaar flansen. Niet omdat de vorige jaren niet goed ontvangen zijn en ook niet omdat het wel wat werk kost. Maar simpelweg omdat het een rukjaar was wat ik achter me wil laten, op weg naar betere tijden *Gaat hysterisch hout zoeken om te kloppen van de af*

Wat is er dan gebeurd afgelopen jaar? Nou ja – buiten dat ik toch net zit te vertellen dat ik geen jaaroverzicht ga zitten doen – zou ik de helft eerlijk gezegd ook niet meer weten. Verdrongen waarschijnlijk, omdat je het ene probleem na het andere voorbij zien razen uiteindelijk erg beu wordt. Bovendien is mijn tijdsbesef slecht beroerd afgrijzelijk verdwenen geloof ik. Plak wat blaadjes terug op een boom en zeg dat het september is en ik geloof je meteen. Och en wat nieuws & politiek betreft kunnen we kort zijn: het was ruk! Maar dan ook volkomen.

Anyhoe, ik ga dus maar voor het jaar wat komen gaat. Levensgevaarlijk om publiekelijk uit te spreken natuurlijk, toch waag ik de gok deze keer. Want stiekem zijn een paar tekenen best gunstig en je moet je wel ergens aan vastklampen. Bovendien zal het eens tijd worden voor wat vrolijk gedoe! Zo niet dan toch. Nog anderhalve week om enkele jaren te verwerken en alle verborgen depressies los te laten en dan kan het gaan beginnen hoor!

Is er nog iets wat u dit jaar besproken wil hebben voor de grote afronding?