Met excuus voor het enorm hoge kleuterklets gehalte van BN/DeStem in deze:
Een grote ‘wietfabriek’ met drieduizend planten in een loods op industrieterrein Majoppeveld-Noord in Roosendaal, werd gisteren door de politie ontmanteld.

Bendes vinden het niet leuk als een van hun grote hennepkwekerijen wordt opgerold. Als het dan toch moet, dan liever als er al een tijdje geoogst is âââ?šÃ¢?Å“ letterlijk en figuurlijk. Dat was nog niet het geval bij een nieuwe, grote âââ?šÃ‹Å“wietfabriekâââ?šÃ¢â??¢ met 3000 planten in een loods op industrieterrein Majoppeveld-Noord in Roosendaal, die de politie gisteren heeft ontmanteld. Er stond een ware elektriciteitscentrale met tientallen transformatoren en talloze lampen. Het energiebedrijf schat dat er voor vele tienduizenden euroâââ?šÃ¢â??¢s aan stroom is ontvreemd. De kwekerij kon zoâââ?šÃ¢â??¢n vier miljoen euro per jaar opbrengen. Er moet volgens de politie een criminele organisatie achter zitten. Nog niemand is aangehouden. Bij de inval, na een anonieme tip, werd er niemand aangetroffen.

Kan ik nog melden dat het wel niet toevallig geweest zal zijn dat vandaag elke coffeeshop in Roosendaal een inval heeft gehad. En Roosendaal is toch al op speurtocht naar drugshandel, vorige week zijn enkele cokedealers opgepakt en de politiebusjes vliegen je continue om de oren.

Dit is overigens funest voor de wietprijzen, die zullen opnieuw flink stijgen.