Huize CiNNeR en Kerst gaan duidelijk op geen enkele manier samen. Lukt het al twee jaar niet om bij mijn familie te geraken met de kerstdagen, mogen we nu mislukking nummer drie er aan toevoegen. En deze keer waren we al op weg hoor. De katten volgestampt met eten voor twee dagen, slaapzak, kleding en zooi ingepakt, kadootje voor een nieuw eigenlijk-is-het-officieel-geen-familie-maar-toch-is-het-een-beetje-mijn-nichtje mee, make-up op het smoelwerk en een goed humeur. Het mocht niet baten, de auto – die nota bene vorige week is goedgekeurd – wilde niet. Waarschijnlijk schokbrekers die van de kapotte zijn, in elk geval teveel geslinger en eng om door te durven rijden. Ik moet bekennen dat ik toch wel even heel hard heb staan janken.

Maar het is niet anders, niemand koopt er wat voor als we naast de weg gaan liggen tenslotte. Jammer dat we verrekte weinig eten in huis hebben, dat wordt zoeken naar een afhaal die geen kerst viert en een benzinepomp voor de nodige chocola (geloof me, ik heb het nodig). Gelukkig hebben we elkaar nog en nou ja, het kan vele malen erger leert het nieuws dus waar hebben we het over nietwaar.

We schaffen Kerst gewoon af en stellen wel een feestdag in januari in …