Het jaar is amper begonnen en de zorgperikelen vliegen je al om de oren. Zo verloor de farmacie de zaak tegen verzekeraars in verband met het belonen van voorschrijven van goedkopere middelen in plaats van duurdere merken. Hopelijk winnen de huisartsen en patienten een zelfde zaak donderdag wel. Persoonlijk vind ik het zeer van de griezelige dat verzekeraars gaan besluiten wat ik voorgeschreven krijg en daar ook nog eens aan verdiend kan worden.

Verder klagen huisartsen vast dat het niet mogelijk is elektronische declaraties in te dienen bij de zorgverzekeraars vanwege technische problemen. Misschien is overdrijven ook een vak, dat de hele reutemeteut niet in een dag is ingevoerd en loopt als een tierelier is nu ook weer niet zo bizar nietwaar. Wat mij een groter probleem lijkt is de ‘wisselaar achteraf’. Zo moet ik vanmiddag richting huisarts mijn nieuwe polisblad meenemen. Dat is aardig bedacht maar wissel ik eind januari nog van verzekering, is dit blad meteen niets meer waard en kunnen de ingediende rekening weer verrekend. Misschien verschijnt dat volgende maand in de krant ..

Meest bizarre nieuws is over een nederlands kinderpsycholoog in Duitsland. Deze beweert in hongerstaking gegaan te zijn om declaraties vergoed te krijgen van CZ. CZ weigert dit omdat de kinderpsycholoog niet binnen een erkende instelling zou werken en hij ‘vage declaraties’ indient. De kinderpsycholoog heeft aangekondigd in hongerstaking te blijven tot de declaraties vergoed worden. Tja, dat waag ik wel te betwijfelen moet ik bekennen …

Overigens heb ik nog geen zorgtoeslag gezien en schijnt dat bij 50% van de toeslagontvangers het geval te zijn. Zal me benieuwen hoe het verrekenen van de no-claim gaat verlopen.

U al ergens tegen aan gelopen?