“Hai”
“Hai”
“Ik heb je al eerder gezien hier. Je bent een ontzettend mooie vrouw weet je dat.”
“Euh .. dankje ..” *Brede lach*
“Echt heel erg mooi. En sexy ogen. Heb je zin om mee koffie te drinken, ik woon hier om de hoek.”
“Nah, laten we dat maar niet doen. Vindt mijn vriend vast niet leuk.”
“Ow heb je een vriend?”
“Ja.”
“Is hij ook een Afrikaan?”
“Nee, hij is nederlands”
“Ow een Nederlander? En je hebt geen trouwring om zag ik. Je kan toch wel even mee koffie drinken? Gezellig. Ik vind je echt een ontzettend mooie vrouw. Geef me anders je telefoonnummer?”
“Nee echt niet, hou het hier maar bij.”
“Maar je bent zo mooi. Ik heb je al eerder gezien hier. En het is alleen vriendschappelijk, ik zoek een vriend. meer niet hoor..”
“Tja weet je, mijn vriend is wel net zo jaloers als een Afrikaan kan zijn ..”
“Owww..” *doet een stapje naar achteren*

“Nou ik zie je wel weer eens he.”
“Ja dat is goed. Je bent echt heel mooi. Mooi gevormd ook. Jammer dat je een vriend hebt. Dag.”
“Dag!”

Zomaar een gesprekje voor de supermarkt met een leuke afrikaan. Ik had hem wel al eerder gezien in de zomer, toen was zijn nederlands wat gebrekkiger maar vond hij me al net zo mooi. En dat is altijd goed om te horen nietwaar. Eerlijk is eerlijk, dat soort mannen weet wat complimenten geven is. In die cultuur is het bijna beledigend als je niet flirterig doet tegen vrouwen en dat is eigenlijk toch veel leuker dan de koele kaaskop die denkt dat het romantisch is om een liedje van Frans Bauer in je oor te mekkeren (sorry mannen, u bent zeker niet allen zo gelukkig!). Zo dacht hij er duidelijk ook over, een nederlands vriendje maakte minder indruk dan een afrikaanse mentaliteit. En typisch, zo denken veel donkere mannen hier in de buurt erover merk ik ..

Mijn dag was weer helemaal goed in elk geval.