Omdat verzekeraars natuurlijk het beste met ons voor hebben, gaan Delta Lloyd en Ohra een proef doen met vroegdiagnostiek met het doel kanker en hart- en vaatziekten tijdig op te sporen. Indien de proef slaagt willen deze maatschappijen een jaarlijkse gezondheidscheck aanbieden tegen een laag tarfief van 190 euro. Eerst de collectief verzekerde werknemers, later de individueel verzekerden. Wellicht volgen meer verzekeraars hierin. Lees hier het hele artikel ..

Op zich is het een pracht idee denk ik. Het tarief is zeker laag, er wordt gesteld dat zo’n check normaal op rond de 1500 euro uitkomt door onder andere de CT-scan die gemaakt wordt. Bovendien is het nu zo dat een client niet zelf zo’n scan kan aanvragen waar dat in het buitenland wel kan. Met hoge kosten uiteraard, dat dan weer wel.

Maar ik vraag me wel een klein detail af. Die verzekeraars zijn geen charitatieve instellingen, die bakken geld zullen ergens vandaan moeten komen. En dan vrees ik dat de premies na volgend jaar wel wat hoger worden dan nu al voorspelt. Men verwacht dit jaar al een flinke stijging in de mensen die hun verzekering niet meer kunnen ophoesten, hoe moet dat de jaren erna?

Wat denkt u, gezondheid boven armoede?