De baby-op-maat die verwekt wordt om een ziek kind te redden, moet soms worden toegestaan. Dat zegt de Gezondheidsraad. Genetisch geselecteerde donorbaby’s zijn nu in Nederland verboden. De Gezondheidsraad vindt dat in bepaalde situaties het wel moet mogen, maar alleen als het kind zelf welkom is. Hoe dat moet worden vastgesteld, zegt de raad niet. verder ..In november was er een voorbeeld van een ‘baby-op-maat’ in het buitenland en starte Marti er reeds een discussie over. Toen was ik op zich wel voor met het idee dat de laatstgeborene sowieso ook welkom zou zijn. Maar nu ik het zo in het nieuws lees, ga ik wat twijfelen moet ik zeggen. Het is niet niets tenslotte, wat voor bagage geef je zo’n baby al meteen mee? De Raad maakt zich er ook wel erg gemakkelijk vanaf. Het mag wel onder voorwaarden maar hoe men aan die voorwaarden gaat voldoen mag Joost weten.

Enfin, hoe denkt u over de ‘baby-op-maat’: grandioos plan of horror-idee?