Menzis wint kort geding over bonusregeling
Rechter oordeelt opnieuw dat bonusregeling mag

ROTTERDAM – Het is artsen en patiënten niet gelukt via de rechter een verbod af te dwingen van de bonusregeling die verzekeraar Menzis voor artsen kent. In kort geding eisten zij twee weken geleden dat de rechter een stokje zou steken voor het belonen van artsen die goedkopere medicijnen voorschrijven.

De voorzieningenrechter in Arnhem heeft woensdag opnieuw geoordeeld dat de bonusregeling niet in strijd is met het Reclamebesluit Geneesmiddelen. De eis is daarom afgewezen.

Hier kan ik met mijn verstand echt niet bij. Artsen worden verleid voor te schrijven vanuit financieel gewin in plaats van het belang van de patient en de rechter vindt dat prima gezien het Reclamebesluit Geneesmiddelen???? Blijkbaar gaat het niet meer om gezondheid. Commercie, DAT is belangrijk ….