Op Nova kwam het kort voorbij, onbegrijpelijke loonstrookjes. De Geus toonde zich een Kneus door te pretenderen zijn loonstrookje niet te kunnen laten zien waarna meteen bleek dat hij het ook niet wilde laten zien. Hij wauwelde wat dat een aantal mensen erop achteruit gaat maar vele groepen mensen vooruit. Waarbij hij ook de chronisch zieken noemde, die zien – volgens hem dan – een plus deze maand.

Mijn loonstrookje was niet complex en prima begrijpbaar en inderdaad kan ik er een plusje bij zetten. Maar ow wat een gekonkel. Want verreken ik mijn zorgpremie, blijft er enkel een behoorlijke min over. Waarbij ik verder niet zielig wil doen hoor, vriendjes nieuwe baan levert in totaal alleen maar vooruitgang op. Maar dat is niet dankzij vruchtbaar kabinetsbeleid dus, alleen maar vruchtbaarheid euh productiviteit van vriendje.

Waar ik stiekem even om moest gniffelen is de schrik van Van Hoogervorst. Zeven honder euro er op achteruit. Oftewel, vrijwel mijn uitkering. Het leek er op dat hij de vruchten van het kabinetsbeleid niet zag aankomen …

Was uw loonstrookje simpel of algebra deze maand en nog belangrijker, kreeg u een plus of een min?