In Nederland wordt op jaarbasis ongeveer 11 miljard euro aan reclame en sponsoring uitgegeven, veel meer dan tot op heden veelal werd aangenomen. Verder ..

Mijn hemel, elf miljard euro!! Elluf miljard euro wordt over de balk gesmeten aan die rottige, gekmakende baggerzooi! Het ergste is nog dat reclameburo’s (goed voor 30.000 werknemers) gezien worden als “de grootste bloedgroep binnen de voor de toekomst van de Nederlandse economie zo belangrijke creatieve zakelijke dienstverlening”. Oftewel, het zal eerder meer dan minder worden.

Ik weet niet hoe het met u is maar ik weet regelmatig niet meer welk programma ik zat te kijken tussen de reclames door. Dingen die ik echt wil zien neem ik in de regel op, dan kan ik tenminste de commercie doorspoelen. Onze brievenbus puilt uit met reclame, de ja/nee-sticker ten spijt. Samen met de vijf andere woningen aan onse trap verzamelen we meer dan een halve glyco papier aan reclame .. per week! En langs de weg staan zoveel adformatie-billboards dat het niet eens meer opvalt wat er eigenlijk op staat. Waanzinnig wordt je er van.

Overigens kwam ook dat uit het rapport, de tolerantiegraad van de Nederlandse burger wat betreft reclame daalt met rasse schreden. De oplossing wordt gezocht in de politiek die er maar wat op moet gaan verzinnen. Dat we reclame weer leuker gaan vinden dus …

Straks een Postbus 51 spotje: blijf op de hoogte, lees uw reclame?