Vanmiddag liep ik al meteen fiks tegen mijn enorme afhankelijkheid van mijn vervoersmiddel aan. ‘Even’ een klein boodschapje doen was een uitputtingsslag! ‘Meefietsen’ met een spartamet is duidelijk enkel ende alleen voor superlichte beweging, kom op mijn gewone fiets nog steeds niet verder dan het winkelcentrum waar ik geheel ouderwets door mijn benen zakte bij afstappen. Vriendinnen wonen plots weer geheel buiten bereik en gelukkig heb ik komende maand nogÃâ?šÃ‚ geen afspraken bij ziekenhuis, huisarts of tandarts. Hou mijn vingers gekruist dat het een questie is van schoonmaken van verstopte leidingen en filters, anders heb ik toch een behoorlijk probleem.

Doet me tevens heroverwegen of een spartamet nu al met al zo’n goed idee is. Of anders gezegd: of een snorfiets of brommer geen beter idee is. Op zich is een spartamet voldoende goed en het meefietsen is best wel een prettige bezigheid. Maar als het stuk is is het stuk en vele malen duurder in reperatie. Bovendien heb ik de illusie dat ik nog wel kan leren hoe een brommer in elkaar zit maar een spartamet … veel te klein prutswerk voor een amateur!

Enfin, hopelijk is het een vraag voor veel later en kan ik nog even op mijn spartametje verder ..