Verscheidene mensen hebben het me gemailt of in de commentaren geplaatst en het stond gisteren in bijna elke krant die te vinden is. ‘ME veroorzaakt door hersenschade’Ãâ?šÃ‚ Australische onderzoekers zouden gevonden hebben dat ME vaak volgt na een Epstein Barr virus – veroorzaker vanÃâ?šÃ‚ pfeiffer – in combinatie met hevige koorts. De hoge koortsaanval zou blijvende hersenschade veroorzaken die tot ME leidt.

Hoeveel waarde ik er aan moet hechten weet ik zo net nog niet, het is een vrij klein onderzoek en de kranten geven weinig details. Bovendien was al lang en breed bekend dat ME in veel gevallen vooraf gegaan wordt door pfeiffer of een andere virusinfectie.Ãâ?šÃ‚ Ook bij mij is dat zo verlopen. Than again is al heel lang bekend dat ik niet helemaal goed bij mijn hoofd ben 😉

Anyhoe, in elk geval is ME weer eens op normale wijze in het nieuws. In tegenwoordige tijden ook wat waard.

Overigens lig ik zelden zo in bed als de dromerige blondine die ze bij het artikel geplaatst hebben…