We waren al gewaarschuwd dat het dit jaar wel eens een stevige, administratieve zooi kon worden. En hoewel de eerste maand hier nog best meeviel, begint de ellende langzaam te komen.

Mijn verzekeraar deed het aanvankelijk prima. Pas begin februari verlaagde ik mijn verzekering en kreeg ik binnen drie dagen bericht met een polis en de aankondiging dat een en ander nog verrekend ging worden. Alleen die verrekening he. Op de eerste de beste factuur staat het oude bedrag bij een� lagere verzekering. Bovendien wordt er een bedragje afgetrokken maar stiekem hebben ze het opgeteld. Et voila, een rekening die nog hoger is dan voor de eerdere, betere verzekering.

De aangevraagde zorgtoeslag zou laag uitkomen omdat de partner hoe dan ook meegerekend wordt. Bovendien wist ik eind december dat we gezamenlijk helemaal geen recht meer zouden hebben op zorgtoeslag wegens nieuwe baan van vriendje. De belastingdienst heeft vermoedelijk mijn partner met het badwater weggesmeten waardoor ik ineens de volle mep op mijn rekening krijg bijgeschreven. Met een briefje dat ze uit gegaan zijn van aangeleverde gegevens, wat mij toch onmogelijk lijkt. Niets aan te doen, pas in april komen de definitieve beschikkingen en kan er in de pen geklommen worden. Dat wordt terugbetalen vrees ik ..

Zes weken had ik uitgetrokken om van kabel en vaste telefoon over te stappen naar internetplusbellen. Zo’n kabel moet je op tijd opzeggen maar dat leek geen enkel probleem, de tijd was ruim genomen tenslotte. Helaas, toen de kabel al opgezegd was ontvingen we de brief dat internetplusbellen zo overweldigend wordt aangevraagd, dat er weken vertraging wordt opgelopen. Nu maar hopen dat de kabelmaatschappij een maandje later wil opzeggen.

Hoe sympatiek dat de woningbouw zelf een expert langs stuurde om de boel hier te bekijken en advies te verkrijgen hoe het vochtprobleem – wat al vier jaar speelt – op te lossen. De expert is lang en breed geweest, het advies was duidelijk. Jammer dat de woningbouw niets meer laat horen. Het gaat geld kosten he …

Anyhoe, het houdt je van de straat. Vanmiddag maar eens een eerste rondje schrijven en bellen. En wie weet doe ik mijn belastingaangifte er maar meteen achteraan.

Hoe loopt de administratieve molen bij u?