Yay! Het werd een links feestje en gelukkig maar. Met een zeer links slotdebat, nog mooier! Van Aartsen zette zichzelf onnoemelijk voor paal door te dreinen om zogenoemd insinuerende vraagstellingen. Samen met Verhagen bleven ze nog even jolig hangen in dezelfde plaat ‘de bevolking begrijpt ons niet’. Louisewies lonkte naar links dat het een lieve lust was en tja, die zit ook maar een bord shitzooi van Boris op schoot natuurlijk. Wouter Bos deed het daarentegen erg goed, Jan Marijnissen eveneens met en passant vast een oproep voor een progressief links kabinet. Alleen Femke Halsema he, die werd als vanouds toch behoorlijk onder tafel geschoven.

Laten we hopen dat dit inderdaad een voorbode is voor een linkse stemming bij de landelijke verkiezingen. Nog ‘maar’ veertien maanden …

Overigens vraag ik me af, zou het goed zijn om een geheel links kabinet te krijgen? Marijnissen kan heel goed gelijk krijgen dat over veertien maanden de historische kans zich gaat aanbieden een volledig linkse regering te proberen. Toch kan ik me de huiver van Wouter Bos voorstellen. Bij mislukking mag Joost weten hoe groot de schade aan de partij opnieuw zal zijn. En is links zonder tegenwicht nu echt zo’n goed idee?