Het heeft even geduurd maar vandaag viel het zwaard boven mijn hoofd dan in de brievenbus: over twee weken mag ik de herkeuring voor de WAO ondergaan. En met al dat slechte nieuws over de herkeuringsgolfÃâ?šÃ‚ de afgelopen tijd, samen met het feit dat ME en Fibromyalgie ondanks de motie Vendrik niet altijd even serieus genomen wordt, viel ik meteen uit elkaar van de stress.Ãâ?šÃ‚ Niet dat dat veel nut heeft ofzo. Meer dan de formulieren invullen en het gesprek afwachten kan ik tenslotte niet doen. Maar toch. Een wildvreemde gaat na een uurtje praten een oordeel over mij uitspreken wat invloed heeft op heel mijn leven. Enfin, het is ook niet de bedoeling dat het ‘leuk’ is nietwaar. En mijn stressbestendigheid was al erg ver te zoeken.

Nou moet ik binnen een week ook een vragenformulier invullen. Dat stond al niet bepaald bekend om haar duidelijkheid, maar ik zag dat het er niet duidelijker op geworden is. Zo is er een vraag “Geef toelichting op de volgende zaken: huisarts, specialist, medicijnen, behandeling, (…)” Mijn eerste reactie is uit te gaan leggen wat een huisarts doet en waar medicijnen voor dienen. Maar goed, dat zal wel niet de bedoeling zijn. Wat wel de bedoeling is tja..euh.. daar ga ik eerst maar een nachtje op slapen.

Ook zijn er vragen waar de antwoordcategorieen beperkt of lichtelijk merkwaardig zijn. Over het huishouden kan ik bijvoorbeeld alleen aangeven of ik alles wel of alles niet doe, de tussenweg is “ik doe geen huishouden, maar dat deed ik voor mijn ziekte ook al niet”. Hoe ga ik nu aangeven dat ik een deel van het huishouden doe en een deel niet kan??

En zoals formulieren eigen lijkt te zijn, heeft ook dit formulier nogal gebrek aan ruimte. Voor mijn klachten en bijbehorende beperkingen krijg ik drie regels?! Zelfs in telegramstijl wordt het bijlagen genereren dus.Ã�Â

Kortom, die week om alles in te vullen heb ik ook wel nodig. Hopelijk blijf ik niet twee weken lang zo nerveus als ik me nu voel, dat zal de cardioloog niet kunnen waarderen vrees ik ..