Donderdag waren we nog blij met een nieuw meisje erbij. Inmiddels krabben we ons wat achter de oren moet ik zeggen. Cleo is een schat van een poes die bizar snel gewend was aan het huis en aan ons. Binnen een paar uur was alles geinspecteerd en voelde ze zich genoeg op haar gemak om op schoot in slaap te vallen. Ze eet en drinkt, gebruikt de kattenbak, speelt dat het een lieve lust is en mag graag kroelen en knuffelen. Normaal is een nieuw huis met nieuwe baasjes en nieuwe katten een enorme bron van stress, maar zij maalt er geenzins om.

Er is maar een ‘probleempje’, ze jaagt Knoepie hardhandig weg. En Knoepie laat zich het liefst niet meer zien. Ze zit of verstopt onder het logeerbed of verstopt achter de gordijnen van de slaapkamer. De rest van de ruimtes komt ze alleen nog in als ze van de ene naar de andere hoek moet voor eten of de kattenbak en dan duikt Cleo er onmiddelijk bovenop om haar weg te jagen. Zelfs al staÃâ?šÃ‚ ik in de keuken te brullen met wat lekkers, geen Knoepie. Het bed, haar plekje op de bank, haar krabpaal, alles is grondig ingepikt door de nieuweling. Ze heeft alleen nog haar etensbakje en de kattenbak ter beschikking.

Alleen s’nachts als ik achter de computer zit, dan komt ze te voorschijn, spurt naar mijn buro en ligt dan even ontspannen in de buurt. Cleo komt ook dan meteen aanvliegen maar ik zit er min of meer tussen en dan ‘durft’ Cleo niet goed. Gekke is dat ze wel naar elkaar gaan zitten knipogen, wat juist een goed teken zou moeten zijn!

Nou weet ik wel dat katten moeten wennen aan elkaar en al mijn katten hebben elkaar wel eens de plukken haar van de oren geslagen. Maar ik heb nooit meegemaakt dat de oudste bewoner weggeterroriseerd wordt. En vooral dat zo geheel laat gebeuren en zich niet meer laat zien. Want de gevechten zijn helemaal niet zo spectaculair gelukkig, maar Knoepie lijkt simpelweg niet te weten wat te doen.

� *Zucht*

Als er niet snel wat verbeterd .. tja .. dan moet Cleo toch weer weg. Maar dat zou me ook aan mijn hart gaan ..

Iemand nog een opwekkend kattenverhaal in de aanbieding?