“De eerste effecten voelde ik na een uur. Bedrukt gevoel in mijn hoofd, onrustige benen. Niet veel later sloeg het vrij hard in. Ik had weer dat gewichtloze gevoel, alsof de zwaartekracht weg was. Vanaf dat moment werd lopen moeilijk. Mijn lichaam leek wel van elastiek.” Zo begint bezoeker EsPe zijn verslag van een trip met hoestdempende middelen op het forum van de website fok.nl. “Eenmaal terug op mijn stoel werden de effecten sterker en sterker en begon de trip LSD-achtige vormen aan te nemen. De kamer werd ‘vloeibaar’ en de muren leken bedekt met golvende wandkleden. Daarna leek mijn kamer op te stijgen, met mij erin.”

VPRO’s Noorderlicht vond uit dat een groepje jongeren hoge doseringen hoestmiddelen gebruiken als tripmiddel. Dat terwijl hoestdrank onlangs nog in de Tweede Kamer voorbij kwam als ‘onschuldig zelfzorgmiddel’. Nou denk ik eigenlijk ook dat het ansich niet zo schadelijk is, zolang je het maar normaal gebruikt. Kan mij niet herinneren dat er op de verpakking staat dat je het met drie flessen tegelijk moet innemen .. In Amerika zijn echter al tien jongeren overleden aan een soort overdosis hoestdrank.

Overigens ben ik erg overgevoelig voor medicijnen, oppeppende middelen (als red Bull) en ben in bezit van een alcoholintolerantie.� Na slechts een slokje vertoon ik dezelfde verschijnselen als� in bovenstaande reactie. Alleen vind ik dat helemaal niet zo fijn!!

U wel eens verkeerd gereageerd op een zelfzorgmiddeltje?