AMSTERDAM (ANP) – Lelijke mensen mogen woensdag gratis naar binnen bij de Amsterdam Dungeon. Rechters van de horrorattractie beoordelen bij de deur of iemand lelijk genoeg is. Als iemand is ‘goedgekeurd’, krijgt die een speciale papieren zak over zijn hoofd om de attractie binnen te gaan. Ãâ?šÃ‚

,,We verwachten dat minstens de helft van de mensen die dag voor niets naar binnen mag”, aldus een woordvoerster van de Amsterdam Dungeon maandag. ,,Amsterdam en omstreken telt genoeg lelijke mensen.” Iemand die ,,net zo lelijk is als bijvoorbeeld mr Bean of Ozzy Osborne” komt zo binnen.

Het spookhuis rekent op veel stellen, waarbij één iemand tot lelijkerd wordt benoemd. De Amsterdam Dungeon wil met de stunt laten zien dat het in de wereld niet alleen om knappe mensen draait. ,,We hopen wel dat mensen het met een korrel zout nemen. Het is niet onze bedoeling mensen te beledigen.”

Natuurlijk dat is DE manier om te laten zien dat de wereld niet alleen om knappe mensen draait??? Benadrukken dat er lelijkerds zijn, die er ludiek uit pikken en dan met een zak over hun hoofd laten rondwandelen. Kan er wel om lachen als iedereen gewoonweg bestempeld wordt als lelijk. Zo niet denk ik dat de stunt wel eens lullig kan uitpakken eigenlijk ..