VVD-Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali moet haar beveiligde woning in Den Haag binnen vier maanden verlaten. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag donderdag bepaald in een zaak die de buren van Hirsi Ali hadden aangespannen. Ze hebben geklaagd over hun eigen veiligheidsrisico. Hele artikel ..

Vervelend voor Ayaan Hirsi Ali maar ook ik denk dat je niet willekeurig burgers maar met een veiligheidsrisico moet opzadelen omdat je zelf bescherming nodig hebt. Donner denkt daar duidelijk anders over, maar voor hem lijkt het puur een gemakskwestie te zijn:

Donner overweegt in cassatie te gaan bij de Hoge Raad, “omdat het anders lastig zou worden met de beveiliging van diverse personen”. En: “Als je mensen beveiligt, geeft dat aanleiding tot klachten omdat men risico’s loopt. Als je geen beveiliging regelt, is dat ook weer een veiligheidsrisico.”

Joh .. slimme jongen. En het risico voor een politicus is ‘vanzelfsprekend’ belangrijker dan het risico wat het gepeupel loopt nietwaar. Men moet wat over hebben voor Submission II.

Vrijstaand huis misschien een ideetje?