Vader en moeder Pfaff zijn boos op verschillende artsen en psychiaters die hen te lang hebben voorgehouden dat de ziekte van Tiffany tussen haar oren zat. De diagnose, variant Creuztfeldt-Jakob, is pas drie weken voor haar dood gesteld. Tot die tijd werd de ouders geadviseerd Tiffany vooral structuur te bieden en haar dingen vooral zelf te laten doen. Verder

Afgelopen zaterdag was op Nova een indrukwekkende reportage te zien over dit meisje. Ook al kon ze uiteindelijk vrijwel niets meer, verscheidene artsen bleven haar maar naar psychiatrische afdelingen sturen zonder ooit maar een scan of serieus neurologisch onderzoek uit te voeren. De behandelend huisarts was zo moedig om mee te werken aan de reportage maar toch kreeg ik niet bepaald de indruk dat hij echt spijt had van de onnoemelijke blunder. Terwijl hij wel degene is geweest die haar in de ogen keek en zei “we laten je gewoon in je broek plassen tot je het weer vies gaat vinden, dan leer je het wel weer af” en “je moet gewoon boven gaan slapen, dan val je maar van de trap”.

Je mag het niet vergelijken want zij is overleden. Maar menig ME-patient zal zichzelf hierin herkent hebben. En nog steeds …