Je kan het de belastingdienst waarschijnlijk amper nog kwalijk nemen met al die met spoed ingevoerde wet- en regelgeving, maar de slogan ‘makkelijker kunnen we het niet maken’ is flink aan revisie toe als je het mij vraagt.

Gebaseerd op de gegevens van vorig jaar, hadden we recht op enige zorgtoeslag per maand. Dat ging dan ook goed en krijg ik maandelijks op mijn rekening. Maar per 1 januari veranderden die gegevens alweer en hebben we feitelijk recht op minder toeslag dan we ontvangen. Dus wilde ik dat zo snel mogelijk aangeven bij de belastingdienst. Tussen de computerstoringen door kreeg ik uiteindelijk ook iemand te pakken om een formuliertje op te vragen maar nee, zo ‘makkelijk’ ging dat niet. Wegens drukte en misere moesten we eerst wachten op de definitieve aanslag in april en daarna konden we dan gegevens laten aanpassen.

Het werd april en ik kreeg de definitieve aanslag. Plus ineens een extra bedrag van 254 euro in een keer en de brief waarin gemeld werd dat dat een fout was. Enfin, dat zou verrekend worden met nog te onvangen zorgtoeslag en het resterende deel volgt een rekening voor. Even rekenen leerde mij dat zelfs als ik uitging van het oude bedrag, er niets meer gestort zou worden. Prettig, want wat teveel binnenkomt moet ook weer terug nietwaar.
Druk ging ik aan het bellen om een formuliertje te krijgen. Helaas, ook dat bleek nog niet ‘makkelijk’. De ene dag loopt het bandje in een loop en blijf je tot in de eeuwigheid opties krijgen, de andere dag vond ik het na een uur in de wacht wel welletjes. Ondertussen kwam er toch weer een maandelijkse bedrag binnen, de helft van het oude bedrag maar het is nog altijd veel meer dan waar we recht op hebben. Woeaaah!! Geld krijgen is alleen leuk als je het kan houden!

Gisteren kreeg ik dan eindelijk – na twintig minuten wachten – een mijnheer aan de lijn. Echter voor ik mijn probleem uiteen kon gaan zetten riep hij al dat er een computersstoring was en hij dus absoluut niets voor me kon doen. Waarom ze dat niet op het antwoordbandje kunnen zetten zodat we niet allemaal twintig minuten gaan wachten op die mededeling, wist hij ook niet.

Leuker kunnen ze het niet maken, maar makkelijk blijkbaar ook niet …