Al bellenblazend rondrennend met twee waterpistolen viel me ineens iets op .. eigenlijk spelen kinderen maar weinig echt buiten met leuke speledingetjes. Deze wijk barst uit zijn voegen van de kinderen en wij kijken uit op zo’n speelapparaat met glijbaan, schommel en klimdinges. Toch heb ik in geen jaren iemand – onder de vijfentwintig – zien bellen blazen, elastieken, krijten, knikkeren of hoepelen. De meesten leren nog wel fietsen, sommigen spelen nog eens verstoppertje of tikkertje en heeeeel soms zie ik een meisje met springtouw. Wat je toch af doet vragen wat die kinderen dan in hemelsnaam verder doen tegenwoordig.

Enfin, het is maar te hopen dat onze kinderen het wel leuk zullen vinden dit soort dingen. Anders staan ze mooi voor paal met ouders als wij .. *grinz*

PS: nee nee, dit is geen verkapte manier om te vertellen dat ik zwanger ben!