Ja ja ik weet het wel, de meeste van mijn lezers zijn geen dartsfan. Maar ik wel dus hang ik de hele week aan de buis gekluisterd voor de International Darts League. En kwam Jelle Klaassen (die kent u toch wel?) al spectaculair binnen afgelopen januari op de Lakeview, de zeventienjarige Michael van Gerwen overtof dit vanavond ruimschoots met een waanzinnig wedstrijd op superniveau!

Martin Adams (Eng) ââ�â?œ Michael van Gerwen (Ned) 6 ââ�â?œ 7

Ongetwijfeld de beste én mooiste partij van de avond, en wellicht het toernooi, was de partij tussen de oudste en de jongste speler van het toernooi. De 49-jarige zeer ervaren Martin Adams en het 17-jarige supertalent Michael van Gerwen. Wat de jonge Nederlander liet zien was werkelijk fenomenaal, maar wat Adams liet zijn was minstens zo sterk. Beide heren nomineren zich met deze partij als gevaarlijke buitenstaanders voor de titel, hoewel er natuurlijk één het onderspit moest delven.

Van Gerwen liet echt de beste prestatie van de hele week zien. Een gemiddelde van 35.95, zes maal de maximale 180-score en maar liefst vier 100+ finishes, waarvan de ene nog mooier dan de ander. Het begon in de derde leg met een 125-finish door middel van de dubbele bull, enkele bull en een afsluitende dubbele bull. Daarna kwam nog een 141 en een 146-finish om in de beslissende 13e leg te besluiten met de op één na hoogste finish van het toernooi: 164. Van Gerwen gaf het publiek ook nog bijna de 9-darter, maar hij strandde, net als Whitlock en Fitton eerder op de avond, op de zevende triple. Martin Adams deed met zijn gemiddelde, scores en finishes bijna niets onder voor Van Gerwen, maar kwam vooral op het einde net te kort. De poule L ligt in ieder geval dankzij deze en de eerdere wedstrijd tussen Fitton en Oâââ?šÃ¢â??¢Shea helemaal open.

En dit stukje verwoord op geen enkele manier het kippenvel gevoel wat ik had na het kijken van deze wedstrijd 😀