Nee nee, dit is geen geintje. Sinds enkele jaren is 12 mei wereld ME-dag. In verschillende landen zijn demonstraties georganiseerd, petities gehouden en activiteiten opgezet om aandacht te vragen voor ME en overheden over te halen beter onderzoek te subsidieren. In Nederland gebeurd er vrij weinig op dit gebied. Geloof ik tenminste. Helemaal zeker kan ik er niet van zijn, mij zeggen dat soort ‘dagen’ niet zoveel eigenlijk.

Inderdaad, lekkere patient ben ik. Maar ik zie het zoals bijvoorbeeld secretaresse-dag. Het hele jaar kijkt niemand er naar om maar op die dag gaat iedereen ‘verplicht’ sociaal leuk tegen zijn of haar secretaresse zitten doen. Niet omdat die secretaresse nu zo geweldig is maar omdat het ‘moet’, het is er tenslotte de dag voor …

Nou is het voor ME-patienten heel wat belangrijker om speciale aandacht te krijgen voor ME maar ik denk dat andere belanghebbenden dezelfde reactie geven. Op automatische piloot kijkt men de acties aan en doet er geen moer mee, het is een verplicht showtje en that’s it. Vandaar dat het mijn aandacht ook niet erg kan vangen.

Nou ja, toch nog wat aan gedaan vandaag … :)Ãâ?šÃ‚