Nou, bereid de motie van afkeuring maar voor zou ik willen zeggen. Zei Verdonk s’nachts nog dat ze de motie zou uitvoeren, laat ze vandaag geen medium ombenut om duidelijk uit te spreken dat zij ‘goed’ zat. Een en ander kan niet door een deur natuurlijk. Of de motie is correct en de minister zat dus fout of zij zat goed en voert de motie niet uit. Deze volslagen achterlijke middenweg die Rita probeert te zoeken zou gewoon keihard afgestraft moeten worden.

Buiten dat komt telkens weer boven water dat Verdonk glasharder liegt dan Ayaan voor elkaar kan krijgen. Femke Halsema gaf aan dat de juiste naam van Ayaan in haar mailadres zit verwerkt, Leon de Winter was getuige van het gesprek wat Ayaan en Rita erover voerden ivm de uitzetting van Taida en vandaag melde een columniste bij Rita op het matje geroepen te zijn juist� ivm een open brief in de krant over de naam en geboortedatum van Ayaan (zie uitzending Netwerk).

Tot slot laat een groot deel van de VVD duidelijk merken geen enkel vertrouwen te hebben in haar eigen minister. Alleen dat zou al voldoende reden zijn Verdonk simpel weg te sturen.

Maar het lijkt niet te gebeuren. Er kwam niet nog een spoeddebat. Alleen maar weet ik veel hoeveel lulgesprekken met jan en alleman…

Wat moet er in dit land nog gebeuren om bewindslieden te scheiden van het pluche??