Jong poesje

UPDATE: vanochtend hebben we het dierenasiel gebeld en stond de dierenambulance binnen vijf minuten voor de deur. Het probleem bleek echt bij de politie te liggen die adviseert dieren weer op straat te gooien en en verdomd contact op te nemen met de dietenambulance, zoals zou moeten (politie verzorgt de telefonische contacten buiten kantooruren). Daar ga ik wel een klacht over indienen, is natuurlijk belachelijk dat de politie degene is die de boel in de soep laat lopen!!

Verder hadden wij het grijsje ook liever gehouden. Maar vanochtend bleek ze ook nog ziek en we durven de gok niet te nemen met onze twee andere katten. Ze krijgt nu in elk geval de verzorging die ze nodig heeft en ik mag volgende week bellen om te kijken hoe het met haar is gesteld.

Ach welja. De timing is nooit goed maar het gebeurd. Terwijl we film aan het kijken waren zat er een kat voor de voordeur te mauwen en te doen. Ik dacht eigenlijk dat het de witte poes van hiernaast was (die we al eens op hebben laten halen door de dierenambulance maar gechipped bleek en een deur verder wee is afgegooid) en besloot het beestje buiten te gaan zetten. Maar toen ik de deur open deed bleek het een klein grijs-getijgerd frommeltje te zijn die piepend binnen kwam wandelen. Zeker nog geen half jaar oud. Stom, stom, stom maar ja, wat doe je.

We hebben wat eten gegeven (wat in razende vaart naar binnen gewerkt werd) en ben daarna weer de dierenambulance gaan bellen. Deze keer ving ik echter bot. Er werd gekeken of er een poesje vermist werd maar dat was niet zo en verder zocht ik het maar uit. Zwervende poesjes worden hier niet opgehaald. Op de vraag wat ik er dan mee moest doen werd lachend gezegd ‘ja, buiten neerzetten he. Dat overleven die beestjes meestal wel hoor’. Natuurlijk was zelf houden ook een optie.

En daar zitten we dan. Niet erg gelukkig ermee aangezien Knoepie nogal een deuk opgelopen heeft van de vorige opvangpoes en we bang zijn dat die niet best gaat reageren. Maar buiten zetten konden we ook niet over ons hart verkrijgen. Ogen, neus en vacht ogen gezond. Ze is alleen wat viezig en vermoedelijk heeft ze een paar vlootjes (ha fijn, dat wordt de hele bende ontvlooien dus).
Moet zeggen dat het tot nog toe wel ok gaat. Knoepie blijft in de huiskamer hangen en kleintje respecteert een zekere afstand vanwege het gebrom als ze te dicht in de buurt komt. Bovendien waren alle indrukken van de dag de kleine wat veel duidelijk, ze ligt al anderhalf uur totaal van de wereld te slapen op de bank. Onnoemelijk schattig … dat wel.

Geen wonder dat het zwerfkatjes probleem met gemak uit de hand loopt. Naar het asiel brengen betekend dokken en als je het beestje niet kan houden is het devies buiten zetten. En dan…wachten tot ze wel ziek worden of flink overlast geven?

Comments (1)Previous

Zaterdag Crypto

Next

Jong poesje update

1 Comment

  1. julie

    joo wat er is er dan niets aan te doenx(:((:(( die arme beesjes:((

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft