Kan het niet beter weergeven, dus hier simpel het artikel wat op Nu.nl te vinden was:

De zelfbenoemde internetextremist Ertan Kiliç is vandaag door de Amsterdamse rechtbank veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur, waarvan 50 uur voorwaardelijk. Tegen de weblogger was twee weken terug 180 uur waarvan de helft voorwaardelijk geëist.

Volgens de rechter heeft Ertan zich schuldig gemaakt aan het beledigen van minister Verdonk en het aanzetten tot haat, discriminatie en geweld tegen homo’s. Ertan heeft met zijn teksten bevolkingsgroepen tegen elkaar opgezet, zo meent de rechter. Ook heeft hij bijgedragen aan de toenemende spanning in de maatschappij. Het is voor het eerst dat een Nederlandse weblogger een taakstraf heeft gekregen wegens belediging en aanzetten tot geweld en discriminatie.

MDI
Meldpunt Discriminatie Internet (MDI), dat de zaak aanhangig maakte bij het OM, is zeer te spreken over het vonnis. ”Met dit vonnis is wederom invulling gegeven aan het principe: ‘wat offline geldt, geldt ook online’.” Volgens het meldpunt gaan internetters steeds meer beseffen dat het wereldwijde web geen aparte wereld is waar andere regels zouden gelden dan ‘in real life’.

De 35-jarige Amsterdamse weblogger van Turkse komaf riep vorig jaar in een open brief, op een van zijn weblogs, onder meer op om minister Rita Verdonk ‘te stenigen’. ”Verdonk heeft deze uitlatingen als buitengewoon kwetsend en beledigend ervaren”, aldus de rechter. Verder beledigde en bedreigde Ertan onder meer D66-Kamerlid Boris Dittrich en Henk Krol, hoofdredacteur van de Gaykrant. Hij kwetste de hele homogemeenschap door te stellen dat ”het homomonument kon worden opgeblazen” en op zijn site riep hij ‘de broeders’ op van de Amsterdamse Canal Parade ”een explosief feestje te maken”. Het was allemaal satire volgens Ertan. De rechter oordeelde echter dat deze satire alle perken te buiten ging.

Ertan, die er om bekend staat dat hij vaak zelf reageert op artikelen die er over hem verschijnen, heeft op zijn weblog Ertan.biz nog niet gereageerd op de uitspraak. Wel staan op zijn site linkjes naar de logs waarvoor hij nu is veroordeeld.