Het is al langer af en aan in het nieuws: jongeren bewegen te weinig en eten te slecht dus dijen flink uit. En dat kan ook makkelijk omdat veel scholen nog van alles verkopen van friet tot chocola. Meestal hoor je dat men daar iets aan wil doen, met name ook op scholen. Maar in het AD las ik vanuit het CDA ineens een ander geluid:

Maar collega Jan de Vries (CDA) wil het probleem niet op het bord van het onderwijs leggen. ,,Ouders hebben de eerste verantwoordelijkheid: je kan scholen niet alle maatschappelijke problemen laten oplossen.âââ?šÃ¢â??¢Ã¢ââ?šÃ¢â??¢

Normaal gesproken zou het ik het er wel mee eens zijn, te vaak wordt opvoeding uit handen van de ouders getrokken. Maar in dit geval lijkt het me nogal voor de hand liggen om de school ook aan te pakken. Als we allemaal willen dat kinderen gezonder gaan eten, waarom dan de verleiding in de school laten liggen?

Zou de echtgenote van deze Jan de Vries soms een schoolkantine beheren?