“Ow Cin, als je wat kan bewegen, gezonder eet en ook nog wat afvalt .. moet je zien hoe goed je je gaat voelen!”

Ja ja, dat heb ik mezelf ook heeeel lang voorgehouden. En voor de meeste mensen zal het zeker opgaan. Maar allee, ik ben de meeste mensen weer eens niet merk ik. Want hoewel ik beter ben gaan eten, opgebouwd heb tot een half uur beweging per dag en twaalf kilo kwijt ben, ga ik me steeds beroerder voelen. Door de dag heen meer pijn, spierspasmes, toenemende vermoeidheid, amper wakker kunnen worden, stopverf in mijn brein, zand in mijn ogen, spieruitval(letjes), meer slaapproblemen, meer last van allergische reacties, vocht vasthouden en meer astma-aanvallen. Het is een feestje!

Dat komt zeer hoogstwaarschijnlijk door het feit dat ik ME heb en beweging daar een behoorlijk achterlijk effect op heeft. Je zou ook bijna denken ‘laat het dan, doe niet zo gek’. Maar ja ondanks deze nadelen heeft het voor andere gezondheidsgebieden zeker resultaat gehad die niet onbelangrijk zijn. Bloeddruk van erg hoog naar geheel normaal, zo ook mijn hartslag (van 100 in rust naar 70 in rust), cholesterol verlaagd, betere vetverwerking en minder gewicht op de gammele gewrichten.

Het blijft dus simpel een keuze tussen twee kwaden. Me fysiek beter voelen maar weten dat het schijn is omdat er her en der wat mis gaat (op de lange duur niet zo best) of me krakkemikkiger voelen maar weten dat ik tenminste gezonder ben. Ik blijf maar gaan voor het laatste… Ook al betekent het ook dat ik periodes minder log of u amper een bezoekje breng.

Het leven zit soms maar lullig in elkaar nietwaar …