De meest filosofische overpeinzingen had ik voor jullie willen neertypen maar helaas. In plaats daarvan heb ik de hele nacht als een soort mislukte Sherlock Holmes door het huis gedwaald. En als het nu nog een leuk mysterie was geweest .. Welnee.

Het betrof een uitklappende aardlekschakelaar die me om de drie minuten aangaf dat er iets mis was, door me in totale duisternis te hullen. Natuurlijk lag de zaklamp niet waar ik dacht dat die zou liggen en kon ik zo snel maar een lullig kaarsje vinden. En toen begon het. Blond als ik ben dacht ik na vijf keer proberen en werkelijk alle stoppen vervangen die ik kon vinden, dat er iets grondig mis zou zijn en belde de storingsdienst (hoera voor mobiele telefoons en papieren telefoongidsen!). Die op het lumineuze idee kwam om gewoon even elke groep afzonderlijk te proberen om te kijken welk deel van het huis sluiting gaf. De mijnheer van de storingen dacht duidelijk ook dat ik blond was en legde het voor de zekerheid nogmaals uit en dan in slow motion. Maar hij was verder heel sympathiek dus ik heb het aangehoord en ging voortvarend aan de slag.

Gelukkig was de eerste de beste groep de boosdoener, dat schoot tenminste lekker op. Jammer genoeg wel de slaapkamer/badcel/keuken waardoor de wekkers het ook niet meer deden. Mazzel dat ik laat slaap, ik functioneer maar even als wekker straks. Enfin, toen was het checken welk apparaat het kon zijn. De verdenking viel het eerst op de DVD speler (er loopt een verlengsnoer van de slaapkamer naar de huiskamer voor wat spulletjes, we hebben wat gebrek aan stopcontacten). Maf verhaal maar na stroomuitval blijft de tv op zwart staan tot we de DVD speler even aanzetten. Zonder aangesloten DVD speler gaf de tv echter meteen beeld. En ook nog veel beter beeld dan we in tijden hadden gehad. Juichend ging ik gezellig een uurtje met mijn vader zitten bellen want die DVD, dat moest het wel zijn.

Opnieuw helaas, toen ik de groep weer inschakelde klapte de boel weer weg en kon het dus onmogelijk de DVD-speler zijn. En om een lang verhaal nog langer te maken, welk apparaat ik ook uit het stopcontact trok, na drie minuten klonk een klik en zat ik weer met mijn lullige kaarsje. Tot natuurlijk het al-ler-laatste apparaat waar ik het zelf het minst van had verwacht. Het koffiezetapparaat!!! (En nee, dat is niet logisch met water enzo, het duurde immers steeds drie minuten voor er sluiting volgde)
Toch kan niemand beweren dat ik niet verschrikkelijk inventief ben. Evenzo voortvarend heb ik onmiddelijk de filter gesloopt zodat die a. op een warmhoudkan past� en b. water doorlaat zonder dat er dingetjes tegen dangetjes aan moeten drukken.

Nu nog uitvinden hoeveel heet water ik op moet gooien.