Ow ow ow, we hebben weer niets beters te doen in de politiek. Ayaan Hirsi Ali heeft een verklaring moeten ondertekenen om Verdonk een excuus te verschaffen voor de achterlijke trammelant eerder, tevens verwijt Verdonk Hirsi Ali dat ze gelogen heeft over dat ze gelogen heeft en de kamer schreeuwt moord en brand omdat Verdonk zichzelf voor lul zet. Dus: woensdagavond spoeddebat.

En gelooft nu nog iemand dat zo’n spoedebat nut heeft? Dat een motie van wantrouwen een kans heeft? Dat er uberhaupt wel een motie van wantrouwen komt?

Natuurlijk heeft de kamer gelijk. Natuurlijk is er een politieke deal gesloten om problemen af te wenden. Natuurlijk is deze minister niet helemaal snik. Maar wat maakt het uit in een kabinetsperiode waarin de term parlementaire verantwoordelijkheid in de vuilnisbak ligt omdat pluche boven alles gaat?

Overigens is het ook wel te bizar voor woorden. Eerst rent een minister om het hardst om de status van een mede-partijlid, de staatsrechterlijke status van de laatste vier jaar en het imago van Nederland om zeep te helpen. Om vervolgens na zes weken met een bizarre verklaring te komen dat grootvader Magan de eerste jaren van zijn leven Ali geheten zou hebben volgens enkele familieleden van Ayaan waardoor ‘dus’ volgens Somalisch recht de naam Ali gevoerd mag worden. Een verkeerd geboortejaar is dan geen probleem maar en hupsakee, de absurditeit is compleet.

Maar ook Ayaan gedraagd zich wat merkwaardig. Ze tekent de verklaring onder ‘dwang’ om van de problemen af te zijn om daarna in Nova luidkeels te verkondigen dat ze niet achter de verklaring staatÃâ?šÃ‚ maar om praktische redenen tekent. Hup, volgende storm is een feit en de problemen.. die laat ze fijn hier liggen.

Hoe een klein land groot kan zijn in totale stupiditeit.