Toegegeven, ik ben blijkbaar naiever dan ik voor mogelijk hield. Het kabinet gaat fluitend door alsof er niets aan de hand is, want ‘de motie van afkeuring op Verdonk is tenslotte verworpen’. Een anoniem unaniem (bedankt Frans, toch slaapgebrek geloof ik) besluit wordt gezegd, wat betekend dat Brinkhorst en Pechtold overstag gegaan zijn. Zo kan een coalitiepartij een minister en eigen kabinetsbesluit afkeuren zonder welke consequentie dan ook. Nooit vertoont lijkt me?

Er is nog een kleine opening, de fractie kan de eigen ministers terugtrekken. Maar ja…ik durf niets meer te zeggen eigenlijk.

**Kwam vast van pas dat Pechtold nou net is verkozen tot partijleider**

Update: Die Rouwvoet is zo gek nog niet: ‘Pechthold zal niet de schuld willen krijgen van vallen van het kabinet’. Wellicht daarom deze constructie?

Update: Jahaaa, de eerste stap is gezet. Lousewies heeft haar ruggegraat gevonden en de D’66 fractie zegt het vertrouwen in het kabinet op.

Update: hoe een kabinet laat zien wat voor achterlijkheid er heerst, met de minister president voor op. D’66 zegt de steun in het kabinet op en men poogt vervolgens te doen voorkomen dat er nog iets te blaten is, dat de kamer het kabinet nog in stand zou kunnen houden of dat intrekken van die steun te negeren is. Hoe een klein kabinet in klein land lager wil zakken dan een bananenrepubliek??? Gelukkig doet het er niet toe. Lousewies blijkt sterker dan gedacht en of ze nu lang of kort lullen, de gang naar de koningin is al een feit. Nu maar hopen dat die niet instemt met een minderheidskabinet. Ik durf het bijna niet te zeggen maar.. de verkiezingen komen toch in zicht ..

Gaat er een colaatje oppakken