Vandaag zei iemand tegen me “al dat politiek interesseert me niets, het heeft toch geen enkele invloed op je persoonlijke leven”. En daar kan ik echt met mijn hoofd niet bij. Je hoeft alleen maar even naar een dictatuur te spieken om te weten dat politiek wel degelijk een enorme invloed op je leven heeft. Maar ook dichter bij huis wordt iedereen dagelijks vele keren geconfronteerd met voortvloesels uit politieke beslissingen. Van het wachten op de bus tot zaniken over de zorgpremies, het doortrekken van de plee tot het aanvragen van huurtoeslag. In een maatschappij waar alles geregeld is, kan het niet anders dan dat je continue geconfronteerd wordt met politieke beslissingen en het politieke klimaat van dat moment.

“Ja maar” zei diegene, “het doet er niets toe wat er in Den Haag gebeurd, jouw of mijn leven veranderd daar niet door”. En dat tegen een WAOer die net haar herkeuring achter de rug heeft …

Hoe ver strekt uw politieke (des)interesse?