Het was er supersnel want zoals Wouter Bos al aangaf: trekken aan een dood paard heeft weinig nut. Inmiddels de derde in vier jaar, je zou denken dat JP wat minder trots zou glimmen vanwege deze wanprestatie. En verder was het zo vaag als mogelijk, we moeten maar ‘vertrouwen’ op de voorgenomen ‘terughoudendheid’. Oftewel: Balkenende III is een feit.

Het politieke gewauwel op tv kwam zelfs op mij over als verkiezingsrethoriek op de zoveelste herhaling deze week. Het enige wat me nog bij staat is een Balkenende die blij is niet met Femke Halsema getrouwd te zijn, een Van As die het spoor bijster poogde zo hoog mogelijk in het achtereind van de kabinetsleden te kruipen en een Lousewies die – idolaat kijkend naar Verhage – de stekker eruit getrokken heeft maar haar vingers in het stopcontact houdt.

Ik ben maar muziekjes gaan draaien…