Inderdaad, in Nederland is het al vaak niet goed of het deugd niet, zeker als het om het weer gaat. Te nat, te droog, te winderig, te koud of te heet. Ben je op zoek naar een praatje met een vreemde dan is gezwam over het weer een prima onderwerp.

Met deze temperaturen klaag ik ook steen aan been. Sterker, ik word er volslagen depressief van zelfs. Heeft u even?

Heb het van nature al snel warm, bij mij breekt het zweet al uit als ik s’winters van buiten een winkel binnen stap (en voor de mensen die fijn willen zeiken over overgewicht, dit had ik al toen ik nog met gemak in maat 36 paste). Ons huis heeft veel ramen, enkel glas en ligt op een dusdanige hoek dat de zon er de hele dag vol op staat. Met de ramen en de gordijnen dicht plus wat lakens over de gordijnen heen gespeld, was het hier einde van de middag toch net zo heet als buiten. Nou ligt het zwembad hier om de hoek maar met een zonneallergie is het buiten niet echt fijn vertoeven en reuma doet de boel weinig goed in toch relatief koud water. Oftewel: ik hang binnen totaal op half elf voor een enorme ventilator, drink me bezeten aan alles wat drinkbaar is, zweet dat anderhalf keer weer weg en ben toch geribbeld van de zonnebulten van de paar keer dat ik van A naar B moest. Waar ik wel smeersel voor heb om het een beetje in de hand te houden, jammer dat je er extra van gaat zweten.

Enfin, het moge duidelijk zijn: ik heb echt finaal de pest aan deze tropische temperaturen. Mooi weer is fijn, een graadje of twintig nog wel genieten maar boven de dertig graden verword ik tot een zweterig stuk plakgom met structureel PMS neigingen.

En het ergste is, voorlopig blijft het dit weer …Ãâ?šÃ‚