Dat heb ik altijd al gezegd et voila, half Nederland zou het met me eens zijn:

Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat geld gelukkig maakt. Slechts een derde schaart zich achter het aloude spreekwoord dat geld niet gelukkig maakt. Dat blijkt donderdag uit een onderzoek onder vijfhonderd mensen naar geluk van onderzoeksbureau Trendbox.

Kinderen en gezondheid zijn niet de grootste factor om je gelukkig te voelen. Circa 20 procent van de ondervraagden is het eens met de stellingen “Ik hoef niet gelukkig te zijn, zolang ik maar gezond ben” en “Pas wanneer je kinderen krijgt, is je geluk compleet. Verder lezen ..

Nou denk ik wel dat de mensen die enkel en alleen geluk in geld zoeken, in vrij hoge mate van een niet onaardige gezondheid mogen genieten. Kan me tenminste niet voorstellen dat een ongelukkige gezondheid geen enorme deuk in de geluksgevoelens slaat. Waarom – met mijn gebrekkige gezondheid – dan toch mijn mening dat geld gelukkig maakt? Nou ja, omdat geen geld in elk geval onnoemelijk ongelukkig maakt. En geld nu eenmaal vele mogelijkheden biedt waardoor het wat makkelijker kan worden geluk na te streven. Sterker, indien ongezond kan geld het leven een stuk veraangenamen en vergemakkelijken wat toch weer vaak kan bijdragen aan verbetering in de gezondheid of in elk geval aan een klein geluksgevoel.

Wordt u gelukkig van geld of vreest u dat de helft van de bevolking niet goed bij zijn hoofd is?