De Gay Pride ging donderdag van start maar beleeft vandaag haar hoogtepunt met de traditionele botentocht door de Amsterdamse grachten. Het was ook dit keer weer een uitbundig feest. Maar dat kan niet verbloemen dat in binnen- en in buitenland – met name in Oost-Europa – homohaat steeds vaker de kop opsteekt. In de studio een gesprek met Frank van Dalen, voorzitter van het (Cultuur en Onspanningscentrum) COC (Nova)

Deze Frank van Dalen deed in mijn ogen een schitterende uitspraak, namelijk: “We hebben het altijd over tolerantie in Nederland. Maar wij willen geen tolerantie, wij willen acceptatie”. En inderdaad, tolerantie is een merkwaardig woord in deze context. Klinkt alsof homosexuelen gedoogd worden. ‘Eigenlijk is het niks maar we tolereren het wel’.

Frappant is ook dat elk jaar het nieuws verslag doet van Gay Pride en dan ook elk jaar dat ene stukje naakt naar voren weet te brengen alsof het schrikbarend is. Menig carnavalsfeest gaat vele stappen verder maar dat hoeft niet ‘getolereerd’ nietwaar. Dat is gewoon ‘normaal’…