Tenminste, zo wordt beweerd in een onlangs verschenen onderzoek naar de relatie muziek en sexueel actief worden. “Teens whose iPods are full of music with raunchy, sexual lyrics start having sex sooner than those who prefer other songs, a study found. Whether it’s hip-hop, rap, pop or rock, much of popular music aimed at teens contains sexual overtones. Its influence on their behavior appears to depend on how the sex is portrayed, researchers found.Verder …

Dit onderzoek is ook meteen alweer omstreden. Tenslotte zijn er veel meer factoren die invloed hebben op iemands sexualiteit dan alleen muziek. Bovendien hebben ouders en omgeving als het goed is nog invloed op hoe muziek geintepreteerd word. “A healthy home atmosphere is one that allows a child to investigate what pop culture has to offer and at the same time say ‘I know this is a fun song but you know that it’s not right to treat women this way or this isn’t a good person to have as a role model,”‘

Met het laatste ben ik het deels eens hoewel ook ik denk dat sex wel een erg grote rol is gaan spelen in de muziekindustrie. Toch denk ik dat de videoclip hier een grotere rol speelt dan de muziekteksten. Want stiekem vraag ik mij af:

hoeveel mensen luisteren echt naar songteksten?