Overstromingspolis

Prachtig scrabble-woord in elk geval, maar verder een uiterst achterlijk voorstel. Eigenlijk een verkapt spelletje ‘verantwoordelijkheid afschuiven’ zelfs. Want woont u in een gebied achter een dijk (en betaalt u zich blauw aan waterschapslasten), mag u zich gaan verzekeren voor het geval de overheid verzuimt die dijk een beetje degelijk te onderhouden. Allemaal onder het mom ‘de burger dient eigen verantwoordelijkheid te nemen’ maar stiekem krijgt u de verantwoordelijkheid van de overheid er fijn bij.

Overigens vraag ik me af waar dat idee vandaan komt, ik heb nog nooit een willekeurige burger zich horen beklagen dat ‘ons’ belastinggeld uitgegeven wordt aan mensen die hun huis zien wegdrijven en je kan toch ook niet stellen dat we continue van de kaart geveegd worden door water of er failliet aan zullen gaan. Je zou bijna denken dat de kabinetsleden het uit eigen zak moeten betalen …

Ook bezopen was de uitspraak ‘aan mooi wonen hangt een prijskaartje’. In tegenwoordige tijden is het bijna onmogelijk richting andere stad te verhuizen maar buiten dat zijn de nieuwbouwprojecten in waterige gebieden ontelbaar momenteel. Gebieden die de overheid graag goed bevolkt wil zien, maar nu willen ze er tegelijk een extra prijskaartje aan hangen?

Hopelijk blijft het bij een proefballonetje. De verzekeringsmaatschappijen zitten er zeker niet op te wachten, die krijgen zulke claims nooit gedekt of de premie wordt dusdanig hoog dat geen hond zich laat verzekeren.

Laatste stuiptrekking van de (graaiende) Balkenende II?Ã�Â

Comments (1)Previous

Bruin-goud-rood

Next

Zo doet de woningbouw dat

1 Comment

  1. Wellicht handiger om maatregelen te nemen waarmee je in geval van een overstroming minder afhankelijk bent, de schade beperkt. Even kijken bij http://www.liff.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft