Dit is een weblog (Joh echt waar? Jawel jawel) en zoals het een weblog betaamd staat het barstens vol van de opinies (meestal de mijne). En aangezien het commentaarsysteem hier voor iedereen beschikbaar is, volgen er ook reacties (Gelukkig maar, anders werd het zo’n armoedig zootje nietwaar). So far so good ..

Nou komen er af en toe ook mensen langs die er wat merkwaardige ideeen op na houden. Die bijvoorbeeld lijken te denken dat iemand die een WAO uitkering ‘geniet’, zich niet meer mag uitspreken over maatschappij en politiek. Eigenaardig toch? Tenslotte ben ik niet dood en is mijn IQ ook niet plots onder de 50 punten gezakt. Ik ben alleen arbeidsongeschikt geworden.

Dan heb je nog de mensen die vinden dat er geen negatieve opinies boven mogen drijven omdat of andere dingen ‘goed’ zijn of juist omdat het ergens anders slechter is. Argumenten van lik-mijn-vestje natuurlijk. Dat is hetzelfde als menen dat je tandarts je best mag oplichten omdat hij wel een mooie kroon heeft geplaatst. En je stopt toch ook niet met meubels kopen omdat er zwervers bestaan?

Iets minder eigenaardig doch in mijn ogen toch lichtelijk vreemd zijn de mensen die menen dat ik me niet negatief mag uitlaten over zaken als ik er niet zelf wat aan ‘doe’. Wellicht lopen er nog idealisten rond die dat streven hebben (hoewel die niet op dit log zullen langzeilen) maar over het algemeen is dit een onmogelijke ambitie.

Enfin, allemaal non-argumenten die weinig zullen uithalen hier. Ik ben er, ik zit vol met opinies, heb ook nog een log en guess what ….

Welk non-argument bent u vaak tegen aan gelopen?